Skip to main content

Indiba

Het Indiba Active Proionic System is een bewezen therapie die sinds enkele jaren ook in België toegepast wordt, aanvankelijk enkel in de topsport, maar recentelijk vindt het gebruik ervan ook een weg naar de reguliere kinesitherapiepraktijk.

Deze therapie wordt dus al een hele tijd gebruikt door topvoetbalteams zoals o.a.

FC Barcelona en FC Chelsea . Maar ook in andere sporten zoals het wielrennen en het tennis  heeft Indiba al geruime tijd zijn intrede gemaakt. Zo werken de Franse tennis- , atletiek- en handbalfederatie en al de topteams uit de wielrennen dagelijks met deze revolutionaire behandelmethode.

Het gepatenteerde systeem zorgt voor een snellere genezing en onmiddellijke pijnverlichting. In combinatie met de manuele vaardigheden van uw kinesiterapeut zorgt deze geavanceerde technologie voor een ideale activatie en bevordering van de zelfherstellende mechanismen van ons lichaam. De heilzame werking werd reeds effectief bewezen bij enerzijds acute klachten zoals spierletsels, fracturen, enkeldistorties en acute rug- of nekproblemen maar anderzijds ook bij chronische klachten zoals 'frozen shoulder', herniaproblematiek, artrose en periartritis.

Zoals reeds vermeld is het niet het toestel dat al het werk doet, het behandeleffect wordt bepaald door de integratie van twee fundamentele factoren: de manuele vaardigheid van uw therapeut en de technologie van Indiba Active.  Via een vorm van elektromagnetische interactie ontstaat er een stroom van elektrische ladingen onder de vorm van ionen in het weefsel van het lichaam. Anders dan bij andere vormen van elektrotherapie zijn de voordelen van Indiba Activ toe te schrijven aan het feit dat de stroom niet via direct contact wordt overgebracht, maar door de beweging van aantrekking en afstoting van elektrische ladingen. De ionen in onze cellen worden hierdoor optimaal bewogen waardoor de celwanden beter doorlaatbaar worden. Hierdoor worden zuurstof en voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen beter verwijderd. Deze intense stimulatie op het niveau van de cel brengt de natuurlijke herstelprocessen versneld op gang.

Indiba

Praktische info

Afspraak maken
Alle consultaties zijn op afspraak en kunnen enkel telefonisch gemaakt worden. Een gemaakte afspraak en de bijgevolg gereserveerde tijd dienen uiteraard gerespecteerd te worden. Indien u een afspraak toch niet kan nakomen, verwittig dan telefonisch zo snel mogelijk uw therapeut(e).

Op die manier kan uw gereserveerde tijd misschien door een andere patiënt ingevuld worden. Gemaakte afspraken die niet 24u op voorhand worden geannuleerd, worden noodgedwongen dus toch aangerekend.

Kinesitherapievoorschrift
Een voorschrift van uw arts is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor terugbetaling bij uw mutualiteit. Hoeveel u terugkrijgt van de mutualiteit hangt af van uw sociaal statuut.
Zolang u niet in het bezit bent van een geldig voorschrift, betaalt u per behandeling (en dus ook zonder tussenkomst van de mutualiteit).

Betaling
Er kan cash of met bancontact betaald worden op het einde van de behandelreeks. Van zodra uw betaling uitgevoerd wordt, ontvangt u een “attest voor verstrekte hulp” waarmee u terugbetaling geniet bij uw mutualiteit.
Voor sommige therapieën of gebruikte materialen wordt een apart bedrag aangerekend. Voor wat betreft het gebruik van medische materialen wordt enkel de inkoopprijs aangerekend.